Hoe HP Europese klanten teveel laat betalen

Door FiXeR.nl op dinsdag 21 september 2010 12:00 - Reacties (16)
Categorie: Onzin, Views: 5.070

Voordat ik begin wil ik me zelf opnieuw introduceren op Tweakblogs, ik heb meer dan een jaar geleden al ooit blogs geschreven maar ik begin weer met een schone lei. :)

Mijn eerste topic gaat over de belachelijk prijsverschillen tussen Europe en Amerikaanse fabrikanten. Ik neem HP als voorbeeld omdat er extreme verschillen tussen zitten die ik graag aan de kaak wil stellen.

Vandaag zag ik op T.net dat de HP TM2 laptop een opfris beurt heeft gekregen met nieuwe specs. Nu ben ik al enige tijd gecharmeerd door die laptop en hij staat dan ook hoog op mijn "must-have" lijstje. Enthousiast dat ik was ging ik direct op HP.nl kijken om daar te schrikken van de prijs. :o Omdat de laptop al heel lang in het land van "opportunity" te krijgen is en ik al verschillende keren heb getwijfeld om hem te importeren weet ik precies de prijzen van de laptop.

"Waar maak je je druk om", hoor ik je denken. Nou, het prijsverschillen tussen de Nederlandse en de Amerikaanse webshop is gigantisch zoals je kunt zien op de schermknip hieronder:
http://tweakers.net/ext/f/2LzrKH9NV1hOsh217NhoETix/full.png

Zoals je kunt zien is het in Amerika vele malen goedkoper. Zelfs als je de laptop aankleed met een Core i5 en alle gekke opties (wat alleen in Amerika kan) is het nog stukken goedkoper dan de goedkoopste versie hier!

Nu wil ik niet HP afkraken maar ik wil wel even melden dat het schandalig is om zulke prijsverschillen te hanteren op producten die normaal gesproken overal even duur zijn. Bijvoorbeeld bij Apple is het minder extreem. (maar het is er nog steeds)

Ik vind het vreemd...

Rate mijn weblog:
http://codecaster.nl/got/rmb/star1.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star2.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star3.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star4.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star5.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/stats.gif

Tips en opmerkingen zijn altijd welkom via DM.